maandag 9 december 2013

Persbericht
Absolute top bij Rabo Veldrit te Moergestel.
Dat de Rabo Veldrit van Moergestel een begrip is bij de wielerminnend nederland was al duidelijk. Zo vond in januari  2013 het NK voor de Jeugd in moergestel plaats. Op zaterdag 14 en zondag 15 december staat de absolute( amateur)  top weer aan het vertrek voor de veldrit op het parcours aan de Zandstraat..
 Het programma op zaterdag start om 12.00 uur en loopt door tot de klok van 4 uur. Op deze dag  strijd de jeugd van 6 tot en met 14 jaar in 7 categorieën om de prijzen.  Maar liefst 7 Nederlandse kampioenen komen in het rood,wit, blauwe shirt aan het vertrek. In de laatste categorie komt de plaatselijke favoriet Luuk van Gestel aan het vertrek. Zeker een mogelijke podiumkandidaat.
Een bewijs dat de toppers graag in moergestel komen bewijst het deelnemersveld van zondag. Om 10.30 starten de amateurs gevolgd door om 11.25 door de masters. Naast de Nederlands kampioen 40+ Mischa de Vries komt bij de categorie 50+ de Nederlands  kampioen Jos Bogaers aan het vertrek. In de categorie masters komt moergestelnaar Twan van Gestel aan de start. Om 12.20 uur komen de dames aanbod. De organisatie is verheugd om te melden dat in deze categorie Reza Ravenstijn-Hormes present zal zijn. Deze topper bij de dames is een vaste waarde in de wereldbekerwedstrijden, de superprestige en de BPost-trofee. Om 13.15 uur de nieuwelingen gevolgd door de junioren om 14.00 uur. Het spektakelstuk is om 15.00 uur het vertrek van de eliterenners voor een wedstrijd van 60 minuten. De organisatie is al zeker van een aantal toppers. Enkele namen: Patrick v Leeuwen uit Hilvarenbeek (Team orange babies-Destil), Micky v Empel uit Middelrode (team Crelan van Sven Nys), Mitchel Huenders uit Almere (Team Rings) en niet te vergeten mtbér Rudi v Houts uit Luijksgestel (winnaar van de editie in 2011 en lid van team Merida-mtb). Tot slot meld de organisatie trots de aanwezigheid van Twan van de Brand (Team organge babies-Destil). Ook deze renner is regelmatig live op tv in de wereldbekerwedstrijden, de superprestige en de BPost-trofee. Met recht een kandidaat voor de eindoverwinning.
Afgelopen weken is er met vele vrijwilligers weer hard gewerkt aan een technisch en spectaculair parcours Het parcours is gelegen aan de Zandstraat te Moergestel. Zowel de toegang als de ruime parkeergelegenheid is gratis. Voor het publiek is er een tent met koek en zopie.

 Voor meer informatie en een routebeschrijving verwijzen wij u naar de website van de Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk www.wielrennen-moergestel.nl

info: Hans Cornelis
Namens Stichting Wielerronde Moergestel/Oisterwijk

Geen opmerkingen: