maandag 10 februari 2014

MTB Cyclowedstrijd :Classique d' Alphen

Ook in 2014 houdt de WTV Alphen weer zijn MTB cyclowedstrijd :  Classique d' Alphen .
Op zondag 23 februari zal op recreatiegebied 't Zand in Alphen om 10.00uur het startschot gegeven worden voor een wedstrijd over 39 km.
Het parcours ligt in een bosrijke omgeving en zal uit diverse soorten tracks gaan.
Zo zitten er single tracks in afgewisseld met korte steile klimmetjes. Ook zitten er enkele stroken los zand in en zwaar lopende modderstroken. Brede paden zijn er voor de inhaalmanoeuvres. Dit gebied wordt al vele jaren gebruikt als trainingslocatie van de Nederlandse en Belgische veldrijders.
Er zal in diverse leefdtijdscategorieen gestreden worden en ook voor de dames is er een apart klassement.
Voor elk klassement zijn er geldprijzen te verdienen, en voor het overall klassement zijn er nog wat extra prijzen te vergeven.
Dat de wedstrijd bij veel mountainbikers in de smaak valt bleek wel uit het deelnemersveld van vorig jaar. Toen stonden er , ondanks de winterse omstandigheden , bijna 200 deelnemers aan de start en stonden toppers als  Arnold Stam,Martijn Motshagen en Freek de Jong op het podium.
In tegenstelling tot vorig jaar zal er in 2 groepen gestart worden. Er zal een groep < 40 jaar zijn en een groep > 40 jaar en de Dames. Dit om een geleidelijker doorstroom bij de start te krijgen.
Als extra service zal Sponser als sportdrankleverancier aanwezig zijn. Zowel voor , tijdens als na de wedstrijd zullen zij gratis sportdrank verstrekken aan de deelnemers van de wedstrijd. Sponser zal er met een stand staan waar het ook mogelijk is
om noodzakelijke "powergels"  aan te schaffen.
Voorinschrijven is nog mogelijk tot 18 februari via de website: www.wtvalphen.nl . Op facebook.com/evenementenwtvalphen berichten we ook regelmatig over het laatste nieuws rondom deze wedstrijd . Op de dag zelf is het uiteraard ook nog mogelijk om in te schrijven.De organisatie van dit evenement

WTV Alphen

Geen opmerkingen: